Teamdag Surplus

De Nispenhoeve in Prinsenbeek. Een monumentale hoeve met een prachtige Vlaamsche Schuur. Een plek voor een goed gesprek, inspiratie en genot van de schoonheid.  
image001
De eerste deelnemers zijn er al vroeg. Inlooptijd is 09.00 uur. Starttijd programma is 09.30 uur. De meesten zijn er al vóór 09.00 uur. Enthousiasme is hoorbaar over de agenda van de teamdag. Die is anders dan anders. Meerdere programmaonderdelen en het ademt interactie uit. Het zijn de professionals van Surplus die weten wat ze willen en de ruimte zoeken om het te doen zoals ze het willen.
 
Na de open uitnodiging van de teammanagers Rosalie van der Kooij en Danique Vette om gezamenlijk een dag te beleven vol dialoog opent Jacques Spijkers, createur en kookcoach bij Benjegoedbezig de inspiratiedag.
 
Menno Aardewijn, filosoof, blogger, specialist in samenwerking, maar vooral ook filmkenner verzorgt de eerste inleiding. Een contextverkenning over samenwerken, een verschuivende positionering van welzijn met de gemeente als opdrachtgever, een veranderde maatschappij en ook leiderschap.
 
Na een korte pauze leidt Marc van Oosterbosch, inspirator en mede-initiatiefnemer van Benjegoedbezig een droomsessie in. Wat is de gedroomde organisatie voor de deelnemers? Waar dromen ze van? Wat zou hun mooie werk nog aantrekkelijker en uitvoerbaarder maken?
 
Op basis van tafelgesprekken ontstaat er een gezamenlijk beeld dat door Sanne Verheij, Creative storyteller & cartoonist, wordt verbeeld in een eerste schets voor de droomtekening die zal worden gemaakt. Het eerste tastbaar resultaat.
 
 
Het is prachtig voorjaarsweer en er kan buiten worden geluncht. Door chef-kok Youri Spijkers is tijdens de ochtendsessie een mooie, gezonde maar vooral ook lekere lunch bereid.
De middag staat in het teken van verdiepende gesprekken over de ideeën die er zijn voor Surplus. “Wat willen, kunnen en zullen we gaan realiseren met elkaar om invulling te geven aan onze gedroomde organisatie?.” Er wordt gebruik gemaakt van de KoersKaart ‘Voor Elkaar’. Er worden de eerste zaadjes gepland voor, projectgroepjes die de ideeën verder kunnen uitwerken en concretiseren. Het smaakt naar meer. Zal zeker worden vervolgd.
 
Na een dag vol inspiratie en dialoog neemt Jacques Spijkers weer het woord. Hij nodigt de de deelnemers als kookcoach uit voor een spannende teamopdracht. In anderhalf uur dienen zo’n 12 tapasgerechten op het buffet te worden gezet. Het resultaat mag er zijn. Een prachtig en lekker tapasbuffet.
 
Voor iedereen heeft de organisatie nog een leuk cadeautje; Een ‘Benjegoedbezigbeker’ en er wordt van iedereen persoonlijk afscheid genomen.
 
Het was een prachtige dag! Dankjewel Teams Welzijn van Surplus. We wensen jullie het allerbeste. Voor jullie persoonlijk maar ook voor jullie prachtige werk.
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *